Home Ekonomija Grčka bi se slijedećeg tjedna mogla dogovoriti sa kreditorima

Grčka bi se slijedećeg tjedna mogla dogovoriti sa kreditorima

by admin

Grčka je na putu postizanja dogovora s međunarodnim kreditorima o trećem spašavanju od bankrota do idućeg utorka, a prva isplata potrebnog novca moguća je do 20. kolovoza, kazao je u petak za agenciju Reuters izvor upoznat s konferencijskim pozivom koji su održali visoki financijski dužnosnici EU-a.

Razgovori teku glatko i mogli bi biti dovršeni tijekom vikenda, izjavio je taj izvor. Ukoliko nacrt memoranduma o razumijevanju i ažurirana analiza o održivosti grčkog duga budu spremni kako je planirano do utorka, grčka vlada i parlament trebat će ih prihvatiti do četvrtka.

Ministri financija eurozone mogli bi održati telefonsku konferenciju u petak kako bi odobrili 86 milijardi eura vrijedan trogodišnji program zajmova Ateni, kazao je izvor. “Svi rade na Planu A, odnosno sporazumu s isplatom do 20. kolovza”, kaže taj izvor.

Pregovori između Grčke i kreditora započeli su 20. srpnja, tjedan dana nakon što su se čelnici eurozone nakon cijelonoćnog samita dogovorili stroge uvjete za početak pregovora s Grčkom o trećem spašavanju te zemlje od bankrota i njezinom ostanku u monetarnoj uniji.

Related Posts