Home Ekonomija Grčić nije pozvao na trošenje zaliha

Grčić nije pozvao na trošenje zaliha

by admin

Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije u utorak je ponovno istaknulo da potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić nije “pozvao građane na trošenje”, nego je iznio interpretaciju raspoloženja i očekivanja potrošača iskazanih upravo od strane građana u anketi HNB-a.

Ministarstvo je reagiralo na Hininu vijest objavljenu u utorak pod naslovom “Tatjana Šimac Bonačić: vrijeme je za optimizam, a HDZ ne prestaje obmanjivati javnost” u kojoj se spominje kako su ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić, ministar rada i mirovinskoga sustava Mirando Mrsić i ministar turizma Darko Lorencin u subotu održali konferenciju za novinare na kojoj su optimistično pozvali građane na trošenje novca, a na što je odgovorio predsjednik HDZ-ova Odbora za financije Tomislav Ćorić rekavši kako su slatkorječivost i populizam Vlade prešli granice dobrog ukusa.

Grčić je u subotu na konferenciji za novinare, komentiravši najvišu razinu od krize indeksa pouzdanja potrošača koji izrađuje HNB, rekao: “Tu je nešto što je najbolji indikator tog osjećaja građana da je došlo vrijeme izlaska iz krize. Ovaj indeks pouzdanja i očekivanja potrošača je najveći od početka krize. Polako se odleđuje taj strah i ta neizvjesnost. Hrvatska ide naprijed! I sad građani osjećaju da možda i neke kune koje su prije stavljali sa strane mogu početi lagano trošiti i povećati kvalitetu svog života. I to je ono što se lagano prepoznaje.”

Related Posts