Home Energetika Gradska plinara Zagreb riskira gubitak opskrbe Zagreba

Gradska plinara Zagreb riskira gubitak opskrbe Zagreba

by Energypress.net

Ponudili lošije uvjeta

Gradska plinara Zagreb – Opskrba mogla bi izgubiti pravo da opskrbljuje Zagrepčane plinom, i to prvi put u 162 godine. Novi opskrbljivač mogao bi biti Međimurje plin, koji dosad nije poslovao u Zagrebu.

Gradska plinara Zagreb – Opskrba, kojoj je konačni vlasnik Grad Zagreb, ponudila je znatno lošiju cijenu na natječaju regulatora HERA-e koji je završio u petak.

Ako HERA opet ne poništi natječaj kao što je već jednom učinila, Gradska plinara Zagreb – Opskrba bi mogla i prestati postojati ili će morati otpustiti većinu radnika, piše 24sata. Konačnu odluku HERA će donijeti u srijedu.

Informaciju da je GPZO ponudio lošiju cijenu potvrdio je Vlatko Kottnig, predsjednik Sindikata distribucije plina i plinske tehnike, i dodao: “Uprava se opet kockala sa sudbinom tvrtke i izgubila. Ovo je rezultat njihove nesposobnosti i nastat će pravi kaos.”

HERA je već jedan natječaj poništila kada je Međimurje plin krajem travnja dao povoljniju cijenu. Na natječaju koji je završen u petak ograničenje je bilo 10,5 eura. GPZO je ponudio 10,2 eura, a Međimurje plin 9,5 eura, što je znatno niža marža.

Related Posts