Gradi se europsko središet e-mobilnosti

Teslina tvornica u Berlinu

Gigafactory proizvođača automobila Tesle još se gradi u blizini Berlina, a već u okolici niču pogoni koji će ju snabdijevati litijem i baterijama. Tu nastaje europsko središte za proizvodnju električnih automobila.

Teslina gigafactory u Brandenburgu prostire se na preko tri milijuna četvrnih metara, to je veličina četiri stotine nogometnih terena. U toj tvornici na dvadesetak minuta vožnje od Berlina trebalo bi uskoro raditi 12.000 ljudi koji bi proizvodili pola milijuna električnih automobila godišnje. A to je tek početak.

Ali, za tolike automobile i njihove moćne baterije treba i mnogo litija. Sada je Ministarstvo gkonomije njemačke savezne pokrajine Brandenburg objavilo da njemačko-kanadska kompanija Rock Tech planira otvoriti ogromnu rafineriju litija u Gubenu – gradiću praktično podijeljenom na njemački i poljski dio, s tim da ga Poljaci zovu Gubin. To je svega stotinjak kilometara od Tesline gigafactory.

Ova tvornica Eona Muska, multimilijardera, futuriste i vlasnika Tesle, privlači sve više dobavljača u ovaj istočni i dugo zapostavljeni dio Njemačke.

Rock Tech planira uložiti 470 milijuna eura u rafineriju koja bi od 2024. godišnje trebala obrađivati 24.000 tona rude i iz nje praviti litijski hidroksid. To će biti dovoljno upravo za pola milijuna vozila godišnje. „Tako će Brandenburg postati jedna od prvih regijaa Europe koja pokriva gotovo čitav proizvodni lanac automobila i sirovina za njih”, rekao je Dirk Harbecke, šef Rock Techa, za list Handelsblatt.

Litij bi trebao stizati iz rudnika te kompanije u Kanadi, premda i u samoj Njemačkoj leže velika nalazišta. Krajem prošle godine je objavljeno da će u blizini Karlsruhea biti izgrađen pogon za testiranje mogućžnosti vađenje vrijedne rude.Prva europska tvornica Tesla za nekoliko tjedana bi trebala proizvesti prve električne automobile. Time je Elon Musk uzburkao europsko tržište automobila, a na licu mjesta izazvao i negodovanje.

Ako je vjerovati Harbeckeu, rafinerija na istoku Njemačke tek je početak. On kaže da je potražnja iz Volkswagena, Daimlera i BMW-a „gigantska” jer se svi koncentriraju na proizvodnju električnih vozila. Rock Tech stoga planira gradnju ukupno pet tvornica litija u Europi, svake godine po jednu.

Istovremeno se planira i intenzivnija reciklaža. Do 2030. godine bi pedeset posto sirovina trebalo dolaziti iz starih baterija.

Rock Tech je u pregovorima a Njemačkom o mogućim subvencijama, a za to vrijeme prikuplja novac privatnih investitora. Kao manjinski vlasnici spominju se američki investitor njemačkog porijekla Peter Till, britanski menadžer hedge-fondova Alan Howard te, kao najveći, njemački investitor Christian Angermayer koji je još kao student pokrenuo biotehničku kompaniju Alnylam koja sada vrijedi milijarde eura.

Kao što je Tesla privukao Rock Tech, tako je privukao i divovski njemački kemijski koncern BASF. Oni u Schwarzheideu, također u blizini gigafactory, do iduće godineplaniraju završetak gradnje tvornice za proizvodnju katodnih materijala koji su nužan dio litijskih baterija. Investicija je teška pola milijarde eura, planira se otvarasnje oko dvjetsto radnih mjesta.

A i američki proizvođač baterija Microvast je nedavno najavio da će izgraditi svoju europsku centralu također u blizini, u Ludwigsfeldu kod Berlina, prenosi DW.

You may also like

0 comments