Grabar Kitarović: Obrazovanje je najbolji zalog društvenog napretka

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović poručila je u ponedjeljak u povodu početka nove školske godine da je obrazovanje, uz roditeljski odgoj, najbolji zalog osobnog i društvenog razvoja i napretka, istaknuvši kako je važno dovršiti kurikularnu reforme te za sve učenike osigurati računala i besplatne udžbenike.

Poželjevši učenicima, roditeljima, učiteljima i nastavnicima sretnu i uspješnu školsku godinu 2016./2017., a napose prvašima, koji ove godine kreću na svoje školsko putovanje, predsjednica Grabar Kitarović istaknula je kako “ovaj dan i nas odrasle vraća u mnoge lijepe trenutke djetinjstva i mladosti, ujedno nas podsjećajući koliko nam je za život bilo važno obrazovanje”.

Ono je, istaknula je predsjednica, “uz roditeljski roditeljski odgoj, najbolji zalog osobnog i društvenog razvoja i napretka.”

Hrvatska je, podsjetila je, uvijek imala izvrsne učenike, što nam svake godine ponovno potvrđuju iznimni uspjesi na međunarodnim natjecanjima. “To možemo zahvaliti prije svega našim požrtvovnim učiteljima, nastavnicima i pedagozima. Dužni smo im stoga pružati svu moguću potporu u njihovu plemenitu zvanju. A kako bi naše škole još više bile mjesta modernog i kreativnog učenja, važno je uspješno završiti i provesti kurikularnu reformu te osigurati računala i besplatne školske udžbenike za sve. Svaki je učenik jednako vrijedan naše skrbi”, istaknula je predsjednica Republike.

“Isto tako očekujem skoro donošenje mjera pronatalitetne politike, kako bi nam klupe u budućim godinama bile punije, a školski hodnici ispunjeniji žamorom i smijehom”, zaključila je Grabar-Kitarović.

You may also like

0 comments