Goran Marić i D. Cvitan održali sastanak

Ministar državne imovine Goran Marić i glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan sa suradnicima održali su u srijedu sastanak čija je tema bila uspostava učinkovitije međusobne suradnje s ciljem što djelotvornije zaštite imovine, imovinskih prava i interesa Republike Hrvatske, posebice kad je riječ o vojnim nekretninama, kampovima, poslovnim prostorima i stanovima.
Istaknuta je potreba što brže provedbe uknjižbe prava vlasništva nad nekretninama u korist Republike Hrvatske, što efikasnija naplata potraživanja te žurno poduzimanje odgovarajućih sudskih postupaka radi vraćanja u posjed bespravno korištenih nekretnina i naplate stečene koristi bez osnove, navodi se u priopćenju iz Ministarstva državne imovine.

Krešimir Kučko danas je podnio ostavku na mjesto predsjednika Uprave Croatia Airlinesa, doznaje Jutarnji list. Kučko je ostavku podnio predsjedniku Nadzornog odbora kompanije Zlatku Mateši. On nije želio komentirati zašto se odlučio na taj čin.

Ostavka prvog čovjeka nacionalne avio kompanije dolazi netom nakon što mu je po treći puta produžen mandat za još šest mjeseci. Mandat mu je produžen jer ni šest mjeseci nakon raspisanog natječaja za predsjednika Uprave Croatia Airlinesa, Upravno Vijeće Centra za restruktuiranje i prodaju nije objavilo tko je izabran za novog predsjednika Uprave tvrtke.

Iako su svi razgovori s kandidatatima obavljeni, a rezultati su poznati, konačna odluka još nije donijeta, javlja Jutarnji list.

You may also like

0 comments