Golemi val zapljusnuo norvešku platformu, jedna osoba poguinula

Golemi val zapljusnuo je u srijedu norvešku naftnu platformu, usmrtivši jednu i ozlijedivši dvije osobe, doznaje se u četvrtak od kompanija Aker Solutions i Statoil.

Val je zapljusnuo platformu za bušenje Innovator u Sjevernome moru kojom u ime norveške kompanije Statoil upravlja tvrtka COSL, podružnica China Oilfield Servicesa. Norvežanin (53), koji je radio u podmorskom odjelu Aker Solutionsa “podlegao je ozljedama”, rekla je za AFP glasnogovornica Akera, Bunny Nooryani. Šestorica radnika evakuirana su i nisu zadobili nikakvih ozljeda. Dvije osobe čiji identitet nije otkriven ozlijeđene su i helikopterom prevezene u bolnicu, navodi se u priopćenju Statoila. Njihovo zdravstveno stanje u četvrtak nije bilo poznato.

Ova rijetka nesreća dogodila se za olujnog nevremena u tom dijelu Sjevernog mora gdje su zabilježeni valovi viši od 15 metara. “Platforma je prije nesreće odspojena od bušotine zbog lošeg vremena. Golemi val oštetio je i modul za stanovanje”, objavio je Statoil. Olujno nevrijeme je usto prouzročilo puknuće sidra velike teglenice koja je u četvrtak otplutala prema nalazištu Valhallu u norveškim vodama, zbog čega je evakuirano više od 300 radnika na postrojenjima britanske naftne kompanije BP i njezinih kooperanata.

You may also like

0 comments