Goldman Sachs ukida 30 posto radnih mjesta

Goldman Sachs ukida gotovo 30 posto radnih mjesta, od ukupno 300 pozicija, u sektoru investicionog bankarstva u Aziji izvan Japana, kao odgovor na usporavanje aktivnosti u regiji, rekla su dva izvora upoznata sa situacijom za agenciju Reuters.

Banka sa Wall Streeta smanjuje broj bankara koji rade na spajanjima i preuzimanjima M&A, kao i broj zaposlenih na tržištima akcija i dugova, naveli su izvori.

U Aziji će Goldman Sachs ostaviti nešto više od dvjesto bankara. Većina radnih mjesta će biti vjerovatno zadržana u Hong Kongu, Singapuru i Kini, gdje se nalaze Goldmanovi glavni azijski uredi, prema Reutersovim izvorima, koji tvrde da je proces već u toku.

Glasnogovornik Goldman Sachsa je odbio komentirati informaciju. Kompanija, čiji su prihodi od investicionog bankarstva pali za 11 posto, na 1,79 milijardi dolara, u drugom tromjesječju, pogođena je sumornim poslovnim ambijentom u cijeloj Aziji, navodi britanska kompanija.

Ukupna vrijednost M&A ugovora širom azijsko-pacifičke regije pala je na 572,9 milijardi dolara do sada u ovoj godini, sa 745,7 milijardi dolara iz istog perioda 2015. godine, prema podacima “Thomson Reutersa”

You may also like

0 comments