Home Hrvatska Glogoški: Ostajemo u šatoru do ispunjenja zahtjeva

Glogoški: Ostajemo u šatoru do ispunjenja zahtjeva

by Agencije

Ostajemo u Savskoj 66 do ispunjenja svih naših zahtjeva i vjerujemo da će hrvatski narod 8. studenog ispuniti naš prvi zahtjev, te da ministar branitelja Predrag Matić, njegova zamjenica Vesna Nađ i pomoćnik Bojan Glavašević više neće biti u Ministarstvu branitelja, rekao je u utorak neformalni vođa branitelja prosvjednika Đuro Glogoški na konferenciji za novinare u šatoru u Savskoj 66.

“Braniteljske udruge pokušavale su uspostaviti dijalog s ministrom branitelja Predragom Matićem i premijerom Zoranom Milanovićem, ali stalno smo nailazili na zid. Ova je Vlada prema braniteljima od samoga početka pokazala veliko nepoštivanje i bahatost, konstantno su ignorirali pokušaje braniteljskih udruga da se uspostavi dijalog, istovremeno radeći na omalovažavanju hrvatskih branitelja i Domovinskog rata uz pomoć medija”, ustvrdio je Glogoški.

Ministarstvu branitelja i Vladi prioritet nisu bili oni koji su stvarali hrvatsku državu, već oni koji su sudjelovali u oružanoj pobuni. Milanoviću je trebalo 200 dana da ih primi, a do danas nijedan braniteljski problem nije riješen. “Milanović je rekao kako se radi o sitnicama i greškama koje se mogu ispraviti, a pitamo se zašto do danas to nije ispravljeno”, kazao je.

Ponovno je ustvrdio da oni koji su sudjelovali u agresiji na Hrvatsku primaju mirovine u našoj zemlji, a oni koji nisu zbrinuti na taj način ostvarit će svoja prava kroz Zakon o civilnim žrtvama Domovinskog rata. “Izjednačavanjem žrtve i agresora žele poniziti hrvatskog branitelja i obitelji poginulih branitelja. To nikada nismo niti ćemo prihvatiti”, rekao je Glogoški.

Optužio je Vladu i Milanovića da su na njih slali druge branitelje i organizirali neuspješne prosvjede, a do danas nije postavljeno pitanje odgovornosti za slanje hrvatske policije na branitelje na Trgu sv. Marka. “Sada se izbjeglice dočekuju s hranom i dekama, a hrvatskim braniteljima na Markovu trgu nisu dopustili da im se dostave hrana, lijekovi niti sanitarni čvor. I sada kažu ‘mi smo hrvatska Vlada i tražimo još jedan mandat'”, rekao je Glogoški.

Milanovića je optužio da je poslao dvojicu pripadnika tajnih službi kako bi nagovorili branitelje da iznesu plinske boce na Savsku ulicu. “Jesu li to isti oni iz tajnih službi koje je Milanović slao i nagovarao da se Đuro Glogoški sastane s njim u Vladi. Neka javnost zna što se događalo u Savskoj 66 godinu dana, i tko je ta osoba koja upravlja vojskom, policijom i pravosuđem. Da smo u Koreji nazvali bi ga diktatorom”, kaže Glogoški.

Upitan hoće li na parlamentarnim izborima dati potporu nekoj političkoj opciji, odgovorio je kako neće jer svaki branitelj “ima svoju glavu” i zna kome će dati svoj glas. “Mnogi branitelji su u različitim političkim opcijama. Mi ne stvaramo podjele, već zajedništvo. Vidjeli smo tko u zemlji stvara podjele”, rekao je Glogoški.

Related Posts