Glavni tajnik NATO saveza u četvrtak će posjetiti Zagreb

Glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg u četvrtak će posjetiti Hrvatsku gdje će u Zagrebu razgovarati s premijerom i drugim visokim dužnosnicima, a zatim će u Dubrovniku održati uvodni govor na 10. jubilarnom Croatia Forumu (CF), priopćeno je u srijedu iz ureda za tisak Sjevernoatlantskog saveza.

U Zagrebu će Stoltenberg razgovarati s premijerom Zoranom Milanovićem, ministrom obrane Antom Kotromanovićem, predsjednikom Hrvatskog sabora Josipom Lekom i drugim visokim dužnosnicima, priopćeno je. U Dubrovniku će se sastati s predsjednicom Republike Kolindom Grabar-Kitarović te s prvom potpredsjednicom vlade i ministricom vanjskih i europskih poslova Vesnom Pusić.

Na jubilarnom, desetom po redu Croatia Forumu, koji se održava od 9. do 11. srpnja u Dubrovniku pod nazivom “Nova politika razvoja – prema partnerstvu i zajedničkoj viziji”, Stoltenberg će održati uvodni govor. Tradicionalna godišnja vanjskopolitička konferencija koju organizira ministarstvo vanjskih i europskih poslova, Croatia Forum je svojevrsna uvertira u predstojeću Međunarodnu konferenciju o financiranju razvoja i Sastanak na vrhu UN-a o razvojnom planu za razdoblje nakon 2015. godine.

Partnerstvo malih i velikih donatora, održivi razvoj, izazovi terorizma – samo su neke od tema o kojima će na trodnevnom skupu razgovarati brojni inozemni i domaći visoki dužnosnici, ugledni panelisti i moderatori, a među njima će prvi put biti i kolege s afričkog kontinenta. CF je počeo kao Croatia Summit, no 2013. promijenjen mu je format – pozivaju se ministri vanjskih poslova – pa je postao Croatia Forum.

 

You may also like