General Elecrics preuzima Arcam

Američki industrijski div General Electric objavio je u utorak da planira za 1,4 milijarde dolara kupiti švedskog i njemačkog proizvođača strojeva za industrijsku primjenu tehnologije 3D printanja Arcam i SLM Solutions Group.

U GE-ju očekuju da će Arcam i SLM poduprijeti njihove postojeće kapacitete u segmentima materijalnih znanosti i aditivne proizvodne tehnologije. Obje akvizicije strukturirane su kao javna ponuda za sve preostale dionice Arcama i SLM Solutions Groupa.

Sjedište je Arcam AB-a u švedskom gradu Moelndalu a izumili su talionicu baziranu na snopu elektrona. Proizvode također sofisticirane kombinacije metalnog praha. Prošle godine ostvarili su prihode od 68 milijuna dolara a zapošljavaju 285 radnika.

SLM Solutions Group ima sjedište u njemačkom Luebecku, proizvodi laserske strojeve za proizvodnju materijala na bazi metala koji se također koriste u aditivnim proizvodnim tehnologijama. SLM je prošle godine ostvario imao 74 milijuna dolara prihoda a zapošljava 260 radnika. Trodimenzionalno printanje aditivna je proizvodna tehnologija za koju je karakteristično da se predmet izrađuje nanošenjem slojeva posebno kreiranih materijala.

Iz GE-a još navode da će Arcam i SLM odgovarati izvršnom direktoru GE Aviation Davidu Joyceu, koji će predvoditi njihov rast na području opreme za aditivnu proizvodnju i uslužne industrije a modelirat će proces njihove integracije u grupu GE sa širenja primjene tehnologije aditivne proizvodnje.
U američkom divu očekuju da će do 2020. vrijednost novog poslovanja s opremom za aditivnu proizvodnju dosegnuti milijardu dolara, uz atraktivne prinose. Očekuju i uštede u rasponu od tri do pet milijardi dolara na razini grupe u idućih deset godina zahvaljujući primjeni novih proizvodnih tehnologija.

You may also like

0 comments