Home Energetika Gazpromova ulaganja nadmašila planove

Gazpromova ulaganja nadmašila planove

by Energypress.net

Zamjenik izvršnog direktora

Ruski plinski div Gazprom povećao je proračun za ulaganja u ovoj godini budući da su prihodi od izvoza nadmašili očekivanja i nadoknadili smanjeni obujam isporuka, izjavio je zamjenik izvršnog direktora Famil Sadigov.

Investicijski program za ovu godinu povećan je za 222 milijarde rubalja, na 1.980 milijardi rubalja (33,38 milijardi dolara), priopćila je četvrtak ruska kompanija.

Kapitalna potrošnjabit će veća za 319,1 milijardu rubalja i iznosit će 1.750 milijardi rubalja, uglavnom zbog dodatnih sredstava za razvoj centara za proizvodnju plina na poluotoku Jamal i na istoku Rusije.

“Novi proračunski plan odražava za 34 posto veće prihode od prodaje plina no što je predviđeno u prvoj verziji proračuna”, rekao je Sadigov u četvrtak na kanalu Telegram.

Manji obujam izvoza plina u potpunosti je neutraliziran rastom izvozne cijene, objasnio je Sadigov.

Veći prihodi u prvoj polovini godine ‘pokrili’ su veće porezne obaveze i važne investicijske projekte, poput plinovoda Snaga Sibira i skladišta na poluotoku Jamal u sjevernom Sibiru, dodao je čelnik Gazproma.

Kompanija će također isplatiti 1.200 milijardi rubalja (20 milijardi dolara) dividendi za rezultate u prvoj polovini godine, naveo je Sadigov.

Related Posts