Home Energetika Gazprom ulazi na iransko tržište

Gazprom ulazi na iransko tržište

by Energypress.net

Objava kompanije

Generalni direktor Gazproma Alexey Miller i iranski veleposlanik u Rusiji Kazim Jalali razgovarali su o pitanjima energetske suradnje, objavio je Gazprom.

Gazprom i Nacionalna iranska naftna kompanija potpisali su 19. srpnja 2022. Memorandum o strateškoj suradnji koji se između ostalog odnosi na sljedeća područja: razvoj iranskih plinskih i naftnih polja, obavljanje transakcija s prirodnim plinom i naftnim derivatima, realizacija velikih i manjih projekata vezanih uz ukapljeni naftni plin, izgradnju plinovoda i znanstveno-tehnološku suradnju, izvijestio je TASS.

Zamjenik iranskog ministra za naftu Ahmen Asadzadeh rekao je da će Rusija započeti razvoj šest naftnih i dva plinska polja u Iranu, dodajući da Gazprom nudi “obećavajuću” priliku za transport plina kroz Iran do susjednih zemalja, uključujući Pakistan i zemlje Perzijskog zaljeva.

Početkom studenoga 2022. potpredsjednik ruske vlade Alexander Novak najavio je da će Gazprom uskoro dogovoriti tehnološke parametre projekata u Iranu te da bi ugovore za te projekte mogao potpisati do kraja studenog ove godine.

Related Posts