G. Marić: Vlada nije željomat da ispunjava želje

Ministar u Vladi Goran Marić opovrgnuo je u utorak medijske napise da je nudio ostavku ako ne dobije svoj resor te najavio da će se Državni ured za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) transformirati u ministarstvo, kojemu će vjerojatno on biti na čelu. 

U izjavi novinarima nakon sastanka premijera Andreja Plenkovića s ministrima u Banskim dvorima, Marić je opovrgnuo da je nudio ostavku na mjesto ministra u Vladi ako ne dobije ministarstvo.  “Ne. Pa ne trebam ja ministarstvo. Ako Vlada treba ministarstvo, meni ne treba ministarstvo”, rekao je Goran Marić odgovarajući na upit je li sinoć premijeru rekao da će dati ostavku ako ne dobije ministarstvo.

Marić je izvijestio i kako je na današnjoj sjednici uži kabinet Vlade odlučio da će se sljedeći tjedan Državni ured za upravljanje državnom imovinom transformirati u ministarstvo te da će tom ministarstvu vjerojatno on biti na čelu.  “Inače, Vlada nije željomat da ispunjava nečije želje. Tako da ja nemam nekih posebnih, ekskluzivnih želja”, rekao je Goran Marić odgovarajući na novinarske upite.

Portal Jutarnjeg lista objavio je jutros, pozivajući se na neslužbenu potvrdu iz Vladinih krugova, da je Marić podnio ostavku jer ne želi biti ministar bez portfelja. Te su neslužbene informacije o Marićevoj ostavci na mjesto ministra bez portfelja opovrgnuli i iz Banskih dvora, ustvrdivši da će Marić, nakon zakonskih izmjena koje slijede, dobiti svoj resor, no da se još ne zna ime resora.

Marić je kazao kako je od jutra na sastancima te da se na sjednici užeg kabineta Vlade raspravljalo o svim problemima te pripremi sjednice Vlade, kao i poteškoćama u upravljanju državnom imovinom. Podsjetio je i da je bivša Vlada u svom izvješću upozorila na neučinkovitosti u upravljanju državnom imovinom.

Što će sve, osim DUUDI-ja, biti u novom ministarstvu, Marić nije mogao točno reći.  “To će se vidjeti. Uključivat će svu imovinu koju ima Republika Hrvatska. To je ogroman potencijal”, naglasio je Marić, ponavljajući da će se zbog važnosti tog resora DUUDI transformirati u ministarstvo koje će objediniti sve što podrazumijeva državnu imovinu. “Državna imovina je golemi potencijal. Imamo puno i vidljive i nevidljive imovine i nastojat ćemo da ta nevidljiva imovina postane vidljiva. Ono što je najvažnije – više se imovina Republike Hrvatske sigurno neće prodavati na telefonskoj sjednici”, zaključio je ministar Goran Marić.

You may also like

0 comments