Home Ekonomija Francuska želi sakupiti više poreza

Francuska želi sakupiti više poreza

by Agencije

Francuska se nada skupiti 2,4 milijarde eura 2016. zahvaljujući izravnanju fiskalnog stanja osoba koje imaju neprijavljeni bankovni račun u inozemstvu, posebice u Švicarskoj, rekao je ministar financija Michel Sapin.

Za 2015. bi trebalo biti vraćeno 2,65 milijardi eura, precizirao je Sapin tijekom odlaska u centar za provjere u Saint-Germani-en-Laye, blizu Pariza. Ministarstvo financija navodi da je Švicarska boravište 85 posto računa koji su usklađeni s propisima ove godine. Od 2013. Pariz potiče francuske porezne obveznike koji imaju skriveni račun u inozemstvu da se jave poreznim službama i ozakone svoje stanje.

Švicarska mora do 2018. primijeniti automatsku razmjenu podatke sa stranim fiskalnim službama, čime se ukida bankarska tajna, a brojni su fiskalni bjegunci pokajnici. Blizu 130 predmeta se predaje svakog tjedna francuskim fiskalnim vlastima, koje su 2014. skupile oko 2 milijarde eura. Ocijenivši da suradnja sa Švicasrkom donosi rezultate, dodao je da će fiskalna tajna za 3-4 godine nestati.

Related Posts