Flynn pomogao istragu o umiješanosti u američke izbore

Ured posebnog američkog tužitelja Roberta Muellera rekao je u utorak kako je bivši savjetnik za nacionalnu sigurnost predsjednika Donalda Trumpa, Michael Flynn osigurao “bitnu” suradnju s njegovom istragom o navodnom dosluhu između Trumpove kampanje i Moskve.
U sudskom podnesku Muellerov ured je rekao kako je Flynn pomogao istragu “glede veza ili koordinacije između ruske vlade i pojedinaca povezanih s Trumpovom kampanjom”. Flynn je isto tako pružio “informacije iz prve ruke o sadržaju i kontekstu uzajamnog djelovanja između tranzicijskog tima i ruskih vladinih dužnosnika”, stoji u podnesku. Muellerov ured je, navodeći 19 intervjua koje je Flynn dao uredu i drugim tužiteljima, zatražio od saveznog sudca da ga ne osudi na zatvorsku kaznu.

Flynn, koji je zadržao svoj posao u Bijeloj kući samo 24 dana, izjavio je pred sudom da se osjeća krivim u prosincu 2017. zbog laganja saveznoj policiji FBI-ju o razgovoru koji je imao s ruskim veleposlanikom u Washingtonu.

Flynn, umirovljeni general-pukovnik kopnene vojske, je bio prisiljen dati ostavku na dužnost savjetnika za nacionalnu sigurnost u veljači 2017. nakon što je utvrđeno da je obmanuo potpredsjednika Mikea Pencea o razgovorima koje je imao s tadašnjim ruskim veleposlanikom Sergejem Kisljakom. Trump naziva Muellerovu istragu lovom na vještice i niječe dosluh s Rusijom. Moskva niječe da je nastojala utjecati na predsjedničke izbore 2016.

You may also like

0 comments