Faraday Future ulažu u električne automobile

Inovativna inženjerska kompanija za inteligentna električna vozila i mobilna rješenja planira uložiti milijardu dolara u gradnju tvornice električnih automobila u SAD-u. Faraday Future ima sjedište u južnoj Kaliforniji i dosada su otkrili vrlo malo o svojim planovima, kao i o financijskoj podršci ili resursima. Žele osporiti vodeću poziciju Tesle na tržištu električnih automobila i njihov tim obuhvaća oko 400 bivših inženjera i direktora te američke kompanije i njemačkog BMW-a, stoji na njihovoj internetskoj stranici.

Najavljuju električna vozila “koja će jamčiti pametnu i besprijekornu povezanost s vanjskim svijetom”. Prototip bi prema podacima na internetskoj stranici trebao biti predstavljen u siječnju iduće godine na sajmu potrošačke elektronike u Las Vegasu. Kompanija je dobila ime po britanskom kemičaru i fizičaru Michaelu Faradayu koji je otkrio načela elektromagnetske indukcije a prema istraživačkoj kompaniji CB Insights, među njihovim je investitorima kineski poduzetnik Jia Yueting.

U četvrtak su na internetskoj stranici najavili da će uložiti milijardu dolara u gradnju tvornice u blizini Las Vegasa, koja će biti “nešto više od običnog pogona” i prostirat će se na 280 tisuća prostornih metara površine. Zamišljena je kao poligon za “strastvene kreatore i marljive vizionare na kojem će se dorađivati i realizirati novi koncepti”, tvrde u kompaniji. Pogon će u regiji kreirati 4.500 radnih mjesta.

You may also like