Evo tko su Karamarkovi savjetnici

Vlada još nije do kraja sastavljena – nema ministra branitelja, a ni svi ministri nisu dobili svoje zamjenike, no kompletira se savjetnička ekipa u Vladi. Kako je u srijedu objavio Dnevnik Nove TV prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko angažirao je već pet posebnih savjetnika. Danas otkriva – tko su oni i koji im je posao u Vladi. Dok premijer Tihomir Orešković ima tek jednog savjetnika u satusu službenika za vanjsku politiku Stjepu Bartulicu, njegov prvi potpredsjednik ima ih čak pet.

Martin Pastuović posebni je savjetnik za gospodarstvo. Bivši je član uprave Plive, a kao posebni savjetnik plaćen je s 8 tisuća kuna, piše Dnevnik.hr. Uz Karamarka još od SOA-e, a ponajviše u HDZ-u viđali smo Dražena Muhara, on je imenovan za posebnog savjetnika za opće poslove. Bivši tjelesni čuvar Tomislava Karamarka također je u Vladi na plaći od 8 tisuća kuna.

Iz HDZ-a u Vladu Karamarko je doveo i Anu Kosec sada savjetnicu ovlaštenu za poslove predstojnika ureda. Bivša osobna Tajnica Tomislava Karamarka također radi za plaću od 8 tisuća kuna. Posebne savetnike imale su i bivše vlade. Jadranka Kosor kao potpredsjednica imala je savjetnike iz sustava a kao premijerka posebne savjetnike. ‘To su bili savjetnici za gospodarstvo i svi oni radili su volonterski. Gospođa Švaljek, Lovrinčević i Škegro, to su bili ljudi koji su mene savjetovali’, objašnjava bivša premijerka Jadranka Kosor.

Posebne savjetnike volontere imao je i Zoran Milanović. I to njih četvero. ‘Mi smo sve savjetnike uzimali iz sustava na posudbu jer smo htjeli najbolje. Posebni savjetnici su bili volonteri za nula kuna, a je li to na tragu najavljenih ušteda mislim da nije, to je na tragu jačanja važnosti prvog potpredsjednika’, objašnjava Tomislav Saucha, bivši predstojnik ureda bivšeg premijera Milanovića.

Volontere posebne savjetnike ima i Karamarko. Damir Jugo bit će zadužen za društvene znanosti. Riječ je odekanu dekan privatne škole za komunikacijski menadžment, a već se može čuti da je on Karamarku što je Milanoviću bila Zinka Bardić.

Na popisu savjetnika još jedna osoba osobno bliska Karamarku. Ivan Baketa posebni je savjetnik za nacionalnu sigurnost. Bivši je osnivač i direktor tvrtke Soboli, a za nacionalnu sigurnost savjetuje karamarka volonterski. ‘Kako sam ih birao? Ja nemam portfelj, meni trebaju savjetnici da bi odrađivali neke poslove, pripremali za Vladu i koordinaciju obavljali. Ima dosta posla’, objašnjava Karamarko. Božo Petrov još nema savjetnika ni posebnih savjetnika.

You may also like