Evo što je revizija našla u Petrolu

Ispitane transakcije e
Posebnom revizijom glavnih Petrolovih transakcija od početka 2015. do odlaska bivše uprave pod vodstvom Tomaža Berločnika u listopadu prošle godine utvrđene su nepravilnosti u osam od 30 ispitanih transakcija.

Revizor smatra da su neki od nedostataka osnova za odgovornost za štetu, a također je utvrdio elemente moguće kaznene odgovornosti. Na temelju odluke skupštine od 12. prosinca prošle godine, BDO revizija pregledala je trideset transakcija preko milijun eura zaključenih između 1. siječnja 2015. i 24. listopada 2019. za stjecanje i otuđenje dugoročnih financijskih ulaganja, ostalih vrsta ulaganja (osim energetske obnove javnih zgrada) i sponzorskih ugovora.

Prema sažetku izvještaja dioničarima o posebnoj reviziji transakcija koje je Petrol objavio večeras na internetskim stranicama Ljubljanske burze, revizija je utvrdila nepravilnosti u transakcijama koje se odnose na Mbills, Zagorski Metalac, Petrol Beograd, Vjetroelektrarne Glunča, Petrol Hidroenergija, Atet, BH Petrol Oil Company.

Reviziju je izglasala skupština na prijedlog Vizija Holdinga i Vizije Holding Ena i Slovenskog državnog holdinga. Skupština je trebala pronaći odgovore na pitanje zašto je uprava pod vodstvom Tomaža Berločnika otišla prijateljski. Nadzornici su tvrdili da su potonji izgubili povjerenje zbog nemara i neprofesionalnosti u pripremi materijala o planovima za razdoblje 2020.-2022., A Berločnik, koji je vodio upravu s članovima Rokom Vodnikom i Igorom Stebernakom, da je odlazak nužan zbog neslaganja oko daljnjeg strategije poduzeća.

You may also like

0 comments