Evo koji su ministri Plenkovićeve Vlade prema informacijama N1

Iako mandatar Andrej Plenković još uvijek javno kazao sva imena u svojoj vladi N1 neslužbeno doznaje njezin sastav.

Tako bi Tomislav Tolušić umjesto Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova, koje je vodio u prošloj vladi, trebao preuzeti Ministarstvo poljoprivrede. Na mjesto ministra zdravstva doći će Milan Kujundžić koji će tako naslijediti dosadašnjeg ministra Daria Nakića.

Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova preuzet će Gabriela Žalac. artina Dalić će zauzeti mjesto ministrice gospodarstva, a Nina Obuljen naslijedit će Ministarstvo kulture od Zlatka Hasanbegovića koji neće sjediti u novoj vladi.

Nada Murganić preuzet će Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku što znači da u novoj vladi neće biti ni Bernardice Juretić. Tomislav Ćorić preuzima Ministarstvo rada i mirovinskog sustava, dok se još uvijek pozdano ne zna tko će preuzeti Minstarstvo turizma. Dvojba ostaje između dosadašnjeg ministra Antona Klimana i Martine Bienenfeld.

Oleg Butković ostat će na čelu Ministarstva mora, prometa i infrastrukture. Poznato je i da Damir Krstičević preuzima resor obrane, a Zdravko Marić ostaje ministar financija.

Nina Obuljen Koržinek nova je ministrica kulture, medijske nam je natpise potvrdio izvor iz HDZ-a. Time bi Zlatko Hasanbegović ostao bez ove titule.

Nina Obuljen Koržinek je od 2006. do 2011. bila pomoćnica ministra i državna tajnica u Ministarstvu kulture RH, kada je ministar bio Božo Biškupić. Za mandata njegova nasljednika Jasena Mesića, ostala je u Ministarstvu, zadužena za medije pa je, među ostalim, sukreatorica Zakona o HRT-u i Zakona o elektroničkim medijima, piše N1.

Nina Obuljen Koržinek srednju i osnovnu školu završila je u Dubrovniku, a u Zagrebu je diplomirala na dva fakulteta: violinu na Muzičkoj akademiji te francuski jezik i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu. Magistrirala je i doktorirala na Fakultetu političkih znanosti.

You may also like

0 comments