Europski liberali podržali HNS i Narodnu koaliciju

Predsjednik ALDE grupe liberala i demokrata u Europskom parlamentu Guy Verhofstadt pozvao je birače u Hrvatskoj da na predstojećim parlamentarnim izborima glasuju za Narodnu koaliciju, priopćeno je u petak iz HNS-a.

“Za nekoliko dana vi ćete morati odabrati. Vaš odabir će odrediti kakva će zemlja Hrvatska biti. To će biti izbor između stabilnosti i napretka s jedne, te paralize i ekonomskog nazadovanja s druge strane. Mi, savez liberala i demokrata, stojimo u progresivnom centru europske politike, a isto vrijedi i za hrvatske liberale, koji su najnaprednija reformistička snaga hrvatske politike”, ističe Verhofstadt u video poruci.

Dodaje kako se europski liberali bore za reformu EU i za Europu koja je sposobna suočiti se s globalizacijom, te sačuvati sigurnost i prosperitet. “Transformirali smo naša društva osiguravajući jednaka prava svima, uključujući i LGBT zajednicu. Najsnažniji smo neprijatelji nacionalizma i ksenofobije i gorljivi zagovornici transparentnosti u politici, te prava građana na privatnost”, kaže Verhofstadt.

Naglašava da su se liberali zauzeli za male i srednje poduzetnike kao kralježnicu europske ekonomije, da su uveli porezna rasterećenja i bolju regulaciju. “No, nemojte se zavaravati. Naša najveća borba je protiv snaga populizma, nacionalizma i ksenofobije. Oko toga nema kompromisa. Zbog toga su Narodna koalicija i hrvatski liberali ključ bolje budućnosti i napretka Hrvatske”, kaže predsjednik ALDE grupe u video poruci.

Dodaje kako liberali imaju dokazane rezultate u provedbi najtežih i najizazovnijih reformi, da su vratili gospodarski rast i konkurentnost u prošlom mandatu.

“Ali još se mnogo mora učiniti kako bi se osigurao održivi napredak za sve. Glas za HNS je glas za hrvatski srednji sloj. To je glas za Hrvatsku usmjerenu naprijed, Hrvatsku koja je svijetli primjer svim susjedima u jugoistočnoj Europi. Glasujte za sigurne ruke, glasujte za liberale i Narodnu koaliciju“, zaključuje Verhofstadt, a prenosi u priopćenjuHNS.

You may also like