Europska unija će objaviti ambicioznije klimatske ciljeve

Timmermans
EU se priprema za nekoliko intenzivnih mjeseci u donošenju klimatskih politika, a sudeći prema najavama, postradala EU ekonomija neće imati predaha u stezanju remena.

Naime, trebalo bi do kraja godine predstaviti oštriji cilj smanjenja emisija do 2030. godine, strategiju za suzbijanje emisija metana i nove planove za financijski, kemijski i građevinski sektor. Udvostručit će napore kako bi ispunila svoje zelene ciljeve kako bi pomogla ublažiti ekonomsku pustoš koju je prouzročio korona virus. To je naša strategija razvoja i sada naš put za izlazak iz krize, rekao je u utorak njezin Frans Timmermans.

Komisija će ovog mjeseca predložiti novi klimatski cilj EU-a za 2030., smanjiti emisije ugljičnog dioksida za 50% ili 55% u odnosu na razinu iz 1990. Podsjećamo, trenutni cilj je smanjenje od 40%.  Ne samo što održavamo svoje ambicije, već i udvostručujemo Green Deal, rekao je, misleći na plan Unije da dosegne neto nula emisija do 2050. Timmermans smatra da će trošak ulaganja u borbu protiv klimatskih promjena biti bitno manji nego što bi koštalo ne činiti ništa dok se emisije povećavaju.

You may also like

0 comments