Etičko povjerenstvo upozorilo HDZ da ne iskorištavaju Enu Šarac

Etičko povjerenstvo pozvalo je izborne sudionike da u izbornoj promidžbi izbjegavaju korištenje maloljetnih te posebno ovisnih i ranjivih skupina. Povjerenstvo ¸je to učinilo odgovarajući SDP-u koji mu je prijavio HDZ-ove kandidate za prvu izbornu jedinicu da su isključivo zbog izborne promidžbe posjetili Kliniku za dječje bolesti u Klaićevoj i Dom za djecu u Nazorovoj ulici.

SDP smatra da su HDZ-ovi kandidati i bolnicu i dom posjetili isključivo radi izborne promidžbe te da je to neprihvatljiv način vođenja promidžbe, pa od Etičkog povjerenstva traži da takvo postupanje u izbornoj promidžbi osudi i spriječi.

Povjerenstvo je suglasno sa SDP-ovom ocjenom da su oba posjeta “poduzeta sa svrhom izborne promidžbe”, ali poručuje da iz materijala koji mu je ta stranka dostavila “nije moglo utvrditi kršenje odredaba Izbornoga etičkog kodeksa”.Povjerenstvo navodi da mu je SDP prijavio da su HDZ-ovi kandidati 26. listopada posjetili bolnicu u Klaićevoj, da se kandidat Željko Reiner obratio javnosti putem medija, a njegov posjet zabilježen je na fotografiji dostavljenoj Povjerenstvu.

SDP opisuje i posjet spomenutih kandidata Domu za djecu u Nazorovoj, gdje su se slikali s malodobnim štičenicima Doma, te je tome SDP kao dokaz dostavio Povjerenstvu fotografiju koju je na Facebook profilu objavila kandidatkinja Margareta Mađarić. Etičko povjerenstvo, tijelo koji po položaju vodi predsjednik HAZU-a, dobilo je još nekoliko prigovora, ali se o njima nije konkretno očitovalo, jer su podneseni prije službenog početka izborne promidžbe, odnosno rada Povjerenstva.

You may also like

0 comments