Erdogan i Putin žele u energetski savez

Ruski predsjednik Vladimir Putin razgovarao je u subotu s turskim kolegom Recepom Tayyipom Erdoganom, posebno o energetici i Siriji, u okviru Europskih igara u Bakuu na kojima su sudjelovali na svečanosti otvaranja, izvijestile su ruske novinske agencije.

Na susretu iza zatvorenih vrata uz Putina je bio i ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov i dužnosnici energetskog sektora, po ruskim medijima. Prije početka razgovora Putin i Erdogan izmijenili su nekoliko riječi, a turski je predsjednik prokomentirao odsustvo čelnika Europske unije na prvim Europskim igrama u povijesti, meti brojnih kritika zbog kršenja ljudskih prava u Azerbajdžanu. Uz šefa ruske diplomacije Putin je bio u pratnji ministra energetike Aleksandra Novaka, šefa ruske agencije za nuklearnu energiju Sergeja Kirjenka i vlasnika plinskog diva Gazproma Alekseja Millera.

Po glasnogovorniku Kremlja, razgovori su se vodili o nacrtu plinovoda TurkStream koji bi opskrbljivao Tursku ruskim plinom i čija bi izgradnja trebala početi krajem mjeseca. Putin i Erdogan trebali su razgovarati i o situaciji u Siriji, rekao je glasnogovornik ruskog predsjednika.

You may also like