Home Energetika Epilog afere: VW više nije Das Auto

Epilog afere: VW više nije Das Auto

by Energypress.net

Uplašeni zbog loše percepcije u javnosti nakon takozvanog “Dieselgate” skandala u Volkswagenu planiraju ‘imidž ofenzivu’, a prva žrtva je njihov globalni slogan – “Das Auto”

Slogan je 2007. lansirao danas izgnani šef Martin Winterkom, a imao je prednost jednostavnosti. Ipak, lideri njemačkog proizvođača automobila, nestrpljivi da predstave reformiranu korporativnu kulturu, smatraju da se slogan ‘Das Auto’ ne slaže s tvrtkom koja želi pokazati novopronađenu poniznost  Jedan od glasnogovornika Volkswagena rekao je da “Das Auto” još uvijek nije “mrtav”, ali da ga kompanija više neće koristiti u promidžbenim kampanjama.

A njegova zamjena i nije nešto radikalna. “Gdje god će se u budućnosti pojaviti naš logo bit će praćen novim sloganom ‘Volkswagen'”, rekao je glasnogovornik. Nova kampanja o kojoj se raspravljalo prošli tjedan iza zatvorenih vrata je VW-ov posljednji pokušaj da vrati incijativu u obnovi reputacije nakon drastičnog pada prodaje na pojedinim tržištima.  Volkswagen je nakon svega što se dogodilo morao pokazati poniznost, a slogan “Das Auto” bio je pretenciozan, tvrdi jedan od menadžera koji je prisustvovao sastanku.

Related Posts