Energia naturalis novi je vlasnik e-KOLEKTOR-a

Energetska i logistička kompanija Energia naturalis (ENNA) novi je vlasnik tvrtke e-KOLEKTOR koja se bavi gospodarenjem otpadom, izvijestili su u srijedu iz  Energia naturalisa.

Ugovor o kupoprodaji potpisali su danas član Uprave Energije naturalis Damir Spudić i predsjednik Uprave Tiska Hrvoje Kraljević, tvrtke koja je osnovala i razvila e-KOLEKTOR.

e-KOLEKTOR poslovanje nastavlja u sustavu Energia naturalis grupe, dok Ilija Špikić, predsjednik Uprave e-KOLEKTORA i dalje ostaje na čelu kompanije, navodi se u priopćenju.

“Siguran sam da smo u ENNA-i dobili partnera koji će omogućiti daljnji poslovni razvoj e-KOLEKTOR-a. Istodobno, Tisak će na ovaj način nastaviti realizaciju strateške poslovne orijentacije fokusirane na osnovne djelatnosti”, izjavio je Kraljević.

Predsjednik Uprave e-KOLEKTORA Špikić smatra kako će e-KOLEKTOR u sustavu Energia naturalisa nastaviti s razvojem, s ciljem da postane regionalni lider u gospodarenju otpadom.

Spudić je istaknuo kako je održivo gospodarenje otpadom logičan slijed diverzificiranja poslovanja ENNA-e kao energetske i logističke kompanije.

e-KOLEKTOR zapošljava više od 250 zaposlenika i posjeduje vozni park sa 60 specijaliziranih vozila, spremnika i preša.

Energia naturalis obavlja upravljačku ulogu u 20-tak društava. Grupacija ima sjedište u Hrvatskoj, a njezine tvrtke posluju i u Mađarskoj, BiH, Srbiji i Sloveniji, u sektorima energetike, logistike i infrastrukture.

(Agencije)

You may also like