MOST nezavisnih lista (inače politička platforma koju su osnovali uglavnom mladi ljudi koji nisu nikada aktivnije sudjelovali u političkom životu) zalaže se za veću energetsku neovisnost i povećanje obnovljivih izvora energije.

“Težit ćemo što većoj energetskoj neovisnosti te planskom i ciljanom povećanju udjela obnovljivih izvora energije. Razlog tome je činjenica da je energetski sektor u Hrvatskoj već sada jedan od najvažnijih investitora te posljedično i pokretač ukupnog gospodarstva. Svi napori koje planiramo ulagati u razvoj tog sektora garantiraju da će ključna uloga energetike za razvoj Hrvatske u budućnosti biti još i veća.”, ističe MOST nezavisnih lista u svom programu.

U pogledu ekologije, “MOST nezavisnih lista” zalaže se za ekološko obrazovanje od vrtića nadalje i primjenu eko standarda na svim područjima. “Za svaku zemlju, pa tako i Hrvatsku, izuzetno je značajna i klimatska politika, kao i ukupna ekološka svijest njezinih stanovnika. Upravo je zato, od iznimne važnosti raditi na podizanju ekološke svijesti kroz obrazovanje od vrtića nadalje s jedne strane te kroz primjenu ekoloških standarda na svim područjima s druge.”, ističe se.

Related Posts