Energetska obnova škola u Sisku

Pet sisačkih osnovnih škola bit će obuhvaćeno projektom energetske obnove, čime će ostvariti uštede energije oko 40 posto, uz veću zaštitu okoliša, a procijenjena vrijednost radova iznosi 9,5 milijuna kuna, izvijestili su u četvrtak iz sisačke Grade uprave. Energetski će se obnoviti osnovne škole Braće Bobetko, Braće Ribara, Ivana Kukuljevića, 22. lipnja i Viktorovac.

Javno nadmetanje za izradu projektne dokumentacije i izvođenje građevinskih radova na svojim je internetskim stranicama objavila Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN), koja financira radove u sklopu projekta Energetske obnove zgrada javnog sektora po ESCO modelu. Rok za dostavu ponuda izvođača radova je 31. kolovoza ove godine. U sisačkoj Gradske uprave ističu kako je ovo dobra prilika za sisačke poduzetnike da se jave na javno nadmetanje,

Zainteresirani za projekt mogu se javiti u gradsku tvrtku Sisak projekti, koja će posredovati pri podnođenju ponuda. ESCO model je novost u Hrvatskoj. Provodi ga Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama s ciljem povećanja energetske učinkovitosti objekata koji su u vlasništvu države ili jedinica lokalne samouprave.

You may also like

0 comments