Električni automobil nije jedino rješenje za smanjenje CO2

Tportal
U trenutnoj javnoj raspravi o konceptima automobilskih pogona, fokus je očito na smanjenju emisije NO₂ (dušikov dioksid), a posebno CO₂ (ugljični dioksid). Da bi to postigli, političari i dijelovi industrije u potpunosti se oslanjaju na baterijske električne pogone.

Međutim, nova studija Udruge njemačkih inženjera (Verein Deutscher Ingenieure ili VDI) ‘Procjena životnog ciklusa automobila s različitim pogonskim sustavima’ pokazuje da je takav jednostrani fokus prilično kontraproduktivan za okoliš. ‘Komplementarna kombinacija tehnologija jedina nam je šansa za postizanje ciljeva CO₂ za 2030. godinu’, sažeo je rezultate studije predsjednik VDI-a dr. Ing. Volker Kefer.

Bilo da se radi o bateriji, gorivnim ćelijama ili motorima s unutarnjim izgaranjem – svi koncepti pogona i dalje imaju velik potencijal da značajno doprinesu smanjenju emisija CO₂ u mobilnosti. ‘Kao VDI, izričito podržavamo promociju alternativnih tehnologija,’ naglašava Kefer. ‘Međutim, važno je da se ne oslanjamo samo na vozila na baterije, već i da dodatno ojačamo gorivne ćelije i moderne motore s izgaranjem ekološki prihvatljivijim gorivima poput plina ili sintetičkih goriva.’

Jedan značajan udio u emisiji CO₂ ima i odgovarajuća opskrba energije vozila u proizvodnji i pogonu. ‘Ako se izvori energije ne oslobode svog tereta CO₂, niti jedna tehnologija ne može pomoći’, kaže dr. Ing. Ralf Marquard, predsjednik Savjetodavnog odbora VDI za pogonske sustave i upravljanje energijom VDI društva za tehnologiju vozila i prometa i jedan od suinicijatora studije. ‘Samo ako se izvori energije dobivaju na obnovljivoj osnovi, sve tehnologije mogu pomoći u poboljšanju okolišne ravnoteže.’

S obzirom na čitav lanac vrijednosti, moderna vozila s motorima s unutarnjim izgaranjem često čak zagađuju manje od električnih vozila. Baterijski pogoni pate od trenutne velike potrošnje energije i materijala u proizvodnji. ‘Uspješno recikliranje baterija koje štede energiju ovdje je ključ uspjeha, koji je nužno promovirati, jer se to trenutno ne prakticira u industrijskim razmjerima’, kaže Marquard.

Ovo je ključni element u značajnom poboljšanju ekološke ravnoteže vozila. Druga preporuka studije je brzo premještanje proizvodnje baterijskih ćelija iz Kine u Europu. To bi imalo očito pozitivan utjecaj na emisiju CO₂. Razlozi za to su kraći prometni pravci i mješavina električne energije koja se dobija od ugljena u Kini.

Studija se bavi emisijama CO₂ različitih pogonskih sustava o kojima je riječ tijekom cijelog životnog ciklusa – od stvaranja sirovina preko proizvodnje i faze upotrebe do recikliranja. Njoj se uspoređuje status u 2020. godini s prognoziranim podacima za 2030., u oba slučaja uzimajući u obzir različito ponašanje korisnika, piše Tportal.

You may also like

0 comments