Eksplodiralo pismo u MMF-u u Parizu

Jedna osoba je lakše ozlijeđena prilikom eksplozije pisma u centrali Međunarodnog monetarnog fonda u Parizu, prenosi Reuters pozivajući se na policijske izvore.

Eksploziju u uredima Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) u Parizu koja je ozlijedila zaposlenicu uzrokovala je naprava kućne izrade, rekao je u četvrtak jedan od čelnika policijskih snaga francuske prijestolnice.”To je bilo nešto što je iz kućne radinosti”, naglasio je novinarima šef policije Michael Cadot.

Istaknuo je kako je proteklih dana zabilježeno više slučajeva telefonskih prijetnji, no da nije poznato jesu li one povezane s incidentom u uredu MMF-a. Francuski predsjednik Francois Hollande, koji je osudio napad, objavio je kako će vlasti učiniti sve što mogu kako bi pronašli odgovorne za ovaj napad.

Čelnica MMF-a Christine Lagarde osudila je taj napad, prozvavši ga “kukavičkim činom nasilja”. Priopćila je kako je eksplozija koja se dogodila nakon otvaranja pisma “ozlijedila jednog od njihovih zaposlenika”, te da će “MMF nastaviti raditi u skladu sa svojim mandatom”. Zaposlenica je zadobila opekline lica i ruku dok je otvarala pismo-bombu no nije u životnoj opasnosti.

You may also like

0 comments