EIB sudjeluje u financiranju Northvoltove tvornice baterija

Europska investicijska banka (EIB) odobrila je zajedno sa švedskom vladom 52,5 milijuna eura za planiranu gradnju najveće tvornice baterija u Europi, objavio je bančin potpredsjednik Andrew McDowell.
Pilot pogon švedske kompanije Northvolt europska je inicijativa koja bi trebala prekinuti ovisnost Starog kontinenta o uvozu baterija i najdalje je odmakla u realizaciji.

EIB će ući u partnerstvo s Europskom unijom kako bi pomogao u razvoju kapaciteta za proizvodnju baterija u Europi, najavio je McDowell u ponedjeljak u Bruxellesu.

Prošlog tjedna EIB-ov odbor direktora odobrio je kredit za švedsku tvornicu, naveo je McDowell, dodajući da se detalji sporazuma još dogovaraju.

 “EIB-ov odbor direktora odobrio je prošlog utorka zajedno sa švedskom vladom 52,5 milijuna eura za Northvoltov projekt proizvodnje baterija”, kazao je McDowell.

Europska potražnja za baterijskim ćelijama trebala bi do 2025. godine dosegnuti 200 gigawat sati a vrijednost tržišta procjenjuje se na 250 milijardi eura godišnje, istaknuo je u ponedjeljak potpredsjednik Europske komisije Maroš Šefčovič.

Na drugom sastanku “Europskog saveza za baterije”, inicijative EU-a za promoviranje suradnje u utrci za razvoj kapaciteta za proizvodnju baterija u Europi, Šefčovič je zajedno s ostalim sudionicima izrazio zadovoljstvo Northvoltovom inicijativom.

“Važnost ćelija i baterija za e-mobilnost može se usporediti s onom motora s unutarnjom sagorijevanjem; bili bismo slijepi i naivni kada bismo mislili da možemo tretirati tehnologiju ćelija i baterija kao robu”, naglasio je na tom sastanku zamjenik njemačkog ministra gospodarstva Matthias Machnig.

“Situacija je hitna, moramo donijeti odluke”, poručio je njemački dužnosnik.

Na pakete baterija trenutno otpada između 30 i 50 posto cijene električnog vozila ali ti se troškovi smanjuju, zaoštravajući konkurenciju u sektoru.

Na tržištu dominiraju japanske kompanije Panasonic i NEC, korejske LG i Samsung, kineske BYD i CATL i američki Tesla.

Električni su automobili zbog visokih troškova baterija još uvijek tržišna niša ali su regulatorne mjere fokusirane na smanjenje emisija štetnih plinova i nastojanja da električni automobili postanu cjenovno prihvatljiviji potaknuli značajna ulaganja, napominje Reuters.

You may also like

0 comments