Dvoje mrtvih u eksploziji u Gazi

Dva palestinska islamistička militanta koja su se vozila na motociklu u Gazi ubijena su u utorak u eksploziji, objavili su lokalni zdravstveni službenici.
Izraelska vojska odbacila je tvrdnje da su lokalni stanovnici ubijeni u zračnim napadima.

Sukobi na granici između Gaze i Izraela pojačali su se otkad je američki predsjednik Donald Trump prošlog tjedna priznao Jeruzalem kao izraelsku prijestolnicu, a izraelska vojska je u nedjelju uništila prekogranični tunel za koji tvrdi da ga je iskopao Hamas, islamistička skupina koja kontrolira tu malu obalnu enklavu.

Izraelski proturaketni sustav Željezna kupola u ponedjeljak je presjekao put raketi koja je ispaljena iz Gaze. Izrael je nedugo zatim odgovorio tenkovskom paljbom i zračnim napadima na položaje Hamasa.

Nakon eksplozije u utorak u kojoj su ubijena dva militanta, izraelska vojska je priopćila: “Suprotno palestinskim izvještajima … IDF (Izraelske obrambene snage) nisu napale sjever Pojasa Gaze”. Izrael se zadnjih godina suzdržavao oko takozvanih “ciljanih ubojstava” militanata u enklavi kako bi izbjegao rast tenzija uz granicu.

You may also like

0 comments