Dva milijuna eura poslova za IGH

Institut IGH u posljednjih mjesec dana sklopio je četiri ugovora s domaćim tvrtkama, ukupne vrijednosti veće od 15 milijuna kuna, pri čemu se dva ugovora odnose na usluge iz područja hidrotehnike, koje predstavlja veliki potencijal, izvijestili su u ponedjeljak iz te građevinske tvrtke.
Ugovori su potpisani s tvrtkom Vode Jastrebarsko, Varkomom te dva ugovora s Hrvatskim autocestama.

Kako pritom ističu iz kompanije, novi ugovori sve više dolaze iz područja hidrotehnike, u ovom slučaju dva od četiri, pri čemu njihova vrijednost prelazi 50 posto od ukupne vrijednosti svih potpisanih ugovora, koja iznosi više od 15 milijuna kuna.

“Upravljanje vodama jedan je od ključnih izazova s kojima se čovječanstvo susreće u 21. stoljeću. Projekte vodovoda i odvodnje, odnosno hidrotehnike, prepoznali smo kao veliki potencijal i izuzetno smo zadovoljni što se vrlo brzo pokazuje da se radilo o točnoj procjeni”, poručio je predsjednik Uprave IGH Ivan Paladina.

Ugovori koje je IGH potpisao s Hrvatskim autocestama odnose se na usluge stručnog nadzora i kontrolnih ispitivanja na sanaciji asfaltnog zastora kolnika na različitim dionicama. Vrijednost onog za dionicu Goričan – čvor Varaždin iznosi 3,29 milijuna kuna, a za dionicu Slavonski Brod – čvor Županja 2,4 milijuna kuna.

S Vodama Jastrebarsko u rujnu je potpisan ugovor koji uključuje dogradnju sustava vodoopskrbe, dogradnju i rekonstrukciju sustava odvodnje otpadnih voda, kao i pročišćavanje otpadnih voda, a Institut IGH će obavljati poslove iz područja upravljanja, navode iz te tvrtke.

Najnoviji ugovor, onaj s Varkomom, odnosi se, pak, na sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda aglomeracije Varaždin. Kako navode iz IGH, u ovom projektu vrijednom više od 27 milijuna kuna kompanija sudjeluje kao dio konzorcija, a vrijednost ugovorenih poslova za nju iznosi 6,87 milijuna kuna.

“Institut IGH je trenutno uključen na više od 15 projekata aglomeracija u Hrvatskoj i to u područjima stručnog nadzora, vođenja projekata i projektiranja”, poručuju iz kompanije.

You may also like