Đurović: Zabezeknut sam aferom Migovi

Jutarnji list u utorak je objavio da Vojna policija provodi veliku istragu o remontu hrvatskih borbenih zrakoplova MiG-21 u Ukrajini zbog utvrđenih nepravilnosti te da postoji sumnja u korupciju.

HRZ-u je u srpnju 2015. iz Ukrajine predano dvanaest remontiranih MiG-ova, a nakon osam mjeseci HRZ raspolaže samo s tri borbena zrakoplova, dok ih je pet povučeno iz uporabe, piše Jutarnji. Tvrdi da su kriminalisti Vojne policije dosad utvrdili da su na zrakoplovima koje je Hrvatska zaprimila od Ukrajine “prekucani” serijski brojevi, koji ne odgovaraju dokumentaciji zrakoplova ni brojevima koji su navedeni u ugovoru o remontu, kao i da ugrađeni dijelovi zrakoplova ne odgovaraju pratećoj dokumentaciji.

Na ovu najveću aferu u povijesti Hrvatske vojske osvrnuo se Dražen Đurović, nekadašnji HDSSB-ov saborski zastupnik, na Facebooku. Upozorava da ta afera ima jasne elemente veleizdaje i proziva bivšeg ministra Kotromanovića.

“AFERA MIGOVI – Ostao sam zabezeknut informacijama o velikoj prijevari, lopovluku i aferi oko remonta Migova 21 u Ukrajini. Na odboru za obranu HS kojeg sam bio član više puta je Kotromanović svjedočio i davao obrazloženja tijekom 2013.i 2014. Govorio kako su sve medijske špekulacije o zamijenjenim Migovima neutemeljene, kako je cijeli posao transparentan, povoljan. Mahao svežnjevima dokumentacije… Ante, zar si ti stvarno jedan obični lopov koji je pokrao svoju drzavu i uništio HRZ? U svjetlu ove afere jasnija su njegova čudna putovanja i traženje posla u Americi nakon izbora. Naravno, ako su medijski napisi toćni. Ali, dosezi te afere koja ima jasne elemente veleizdaje, toliki su da izvidi i dugotrajne trakavice naprosto nisu dopustive. To treba sve prvo pohapsiti radi sumnje u bijeg i zataškavanje dokaza, a potom istraživati. Koga? Sve u lancu; od Kotromanovića, preko Višnje Tafre, bivseg naćelnika GS i HRZ-a i onih koji su vršili inspekcije remonta do onog probnog pilota koji je dao suglasnost da je remont valjano izveden. Ako je to točno, to je veleizdaja u režiji bivše Milanovićeve SDP-ove vlade i njenih najvisih duznosnika!”, napisao je Dražen Đurović, a nešto kasnije dodao kako sada treba slijediti novac.

You may also like

0 comments