Đukanović čestitao Plenkoviću

Crnogorski premijer Milo Đukanović čestitao je u četvrtak novom hrvatskom premijeru Andreju Plenkoviću, ističući da su Hrvatska i Crna Gora primjer dobrosusjedskih odnosa na jugoistoku Europe unatoč “nemilim događajima iz prošlosti i nekim nerješenim pitanjima”.

“Vjerujem da će nova vlada uspjeti odgovoriti sve brojnijim izazovima i da za Hrvatsku dolaze bolji dani, što će pozitivno uticati i na stabilnost cijele regije. Mi u Crnoj Gori se posebno radujemo tome, jer smo maksimalno posvećeni integraciji u NATO i EU, gdje nas Hrvatska čeka kao već uvažena članica“, navodi se u čestitki.

Đukanović je zahvalio Hrvatskoj za konkretnu političku i tehničku podršku u pregovaračkom procesu s EU-om, kao i za skoru ratifikaciju Protokola o pristupanju Crne Gore NATO-u u novom sazivu Hrvatskog sabora.

“Crna Gora i Hrvatska mogu svima u regiji i u širem okruženju služiti kao primjer dobrosusjedstva, primjer kako nemili događaji iz nedavne prošlosti i neka do kraja neriješena pitanja ne predstavljaju smetnju razvoju najboljih međusobnih odnosa i izgradnji zajedničke budućnosti u porodici razvijenih demokratskih država”, stoji u Đukanovićevoj čestitki Plenkoviću.

You may also like

0 comments