DT izdao obveznice od gotovo tri milijarde dolara

Deutsche Telekom prikupio je izdanjem trogodišnjih, petogodišnjih i sedmogodišnjih obveznica 2,75 milijardi dolara, priopćeno je u srijedu iz te njemačke telekom kompanije.

Izdavač obveznica je financijski ogranak Deutsche Telekom Finance B.V., a jamac Deutsche Telekom AG. Trogodišnje obveznice, u vrijednosti 750 milijuna dolara, s fiksnom kamatom i rokom dospijeća u 2019., prodane su ulagačima uz kuponsku kamatu od 1,5 posto i prinos od 1,532 posto.

Trogodišnje obveznice od 250 milijuna dolara, s promjenjivom kamatom i dopijećem u 2019., prodane su ulagačima za 45 baznih bodova više od tromjesečne vrijednosti kamatne stope Libor za pozajmice u američkim dolarima.

Petogodišnje obveznice s fiksnom kamatom, vrijedne milijardu dolara, s rokom dospijeća u 2021., prodane su uz kuponsku kamatu od 1,95 posto i prinos od 1,984 posto.

Daljnjih 750 milijuna vrijednih obveznica, s dospijećem 2023., prodano je investitorima uz kupon od 2,485 posto i prinos od 2,486 posto. Ta ponuda dio je općeg korporativnog financiranja Deutsche Telekoma i neće povećati neto zaduženje, kažu u toj kompaniji.

Izdanje su vodili Goldman, Sachs & Co., J.P. Morgan Securities, RBC Capital Markets, Citigroup Global Markets, Credit Suisse Securities i MUFG Securities Americas.

You may also like

0 comments