Dronovi nad Parizom

Pariz – Najmanje pet bespilotnih letjelica primijećeno je noću na utorak na nekoliko lokacija iznad Pariza između ponoći i 6 sati ujutro, objavili su izvori bliski istrazi.

Prvi je dron bio primijećen blizu američkog veleposlanstva nešto iznad ponoći, a uočeni su i iznad drugih poznatih mjesta kao što su Eiffelov toranj ili Trg Concorde, kazao je jedan izvor. “Moguće je da je riječ o koordiniranoj akciji, no više od toga zasad ne znamo”, rekao je. Nekoliko policijskih služba bilo je mobilizirano noću, ali nisu uspjeli otkriti tko je upravljao letjelicama. Istraga je proširena i u nju su uključene i druge službe.

Prije nešto više od mjesec dana, 20. siječnja, bespilotna letjelica bila je uočena iznad Elizejske palače, sjedišta francuskog predsjednika. “No nikada toliko dronova nije bilo u jednoj noći”, rekao je policijski izvor. Nekih dvadesetak letova bespilotnih letjelica zabilježeno je u Francuskoj od listopada iznad nuklearnih postrojenja, a istraga nije uspjela otkriti autore tih operacija.

You may also like