Drago Prgomet: Ponudit ćemo mandatara

Jedan od lidera Mosta nezavisnih lista i prvi na listi u prvoj izbornoj jedinici Drago Prgomet poručio je u utorak kako s mandatima koje Most osvoji na predstojećim izborima neće trgovati ni Tomislav Karamarko niti Zoran Milanović, ističući da ni HDZ niti SDP nemaju monopol nad budućnosti Hrvatske. “Ni SDP niti HDZ nemaju monopol nad budućnosti Hrvatske, a jedini monopol mogu imati hrvatski građani”, poručio je Prgomet s predizbornog skupa u punoj dvorani Hrvatskog novinarskog društva.

Za ljude na svojoj listi, među kojima ima sveučilišnih profesora, scoiologa, farmaceuta, liječnika, pravnika i politologa većinom mlađe životne dobi, kazao je kako su to ljudi koji ne žive od politike, već od svojih uspješnih karijera. Ono što im je zajedničko, naglasio je, jest da im je svima stalo do Hrvatske. “Mi ne čitamo s blesimetra ono što drugi misle i što nam drugi pišu, već govorimo iz glave i srca i ne bježimo od sučeljavanja”, istaknuo je Prgomet. Spremni su, kaže, mijenjati Hrvatsku, “jer s aktualnim političkim elitama Hrvatska se iz blata neće izvući”.

Zalažu se za Hrvatsku “bez žica i ograda”, ekološki prihvatljivo gospodarstvo, hitnu reformu javne uprave, kao i promjene u znanosti i obrazovanju. “Moramo visoko obrazovanje učiniti dostupno svima, jer je postalo privilegija bogatijih”, kazala je druga na listi, profesorica na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Gordana Rusak. Ključ koji otvara brave je promjena odnosa vlasti spram odgovornosti, a glas za Most je glas za konkretno, etično i odgovorno ponašanje, čulo se na skupu. “Most je jedina alternativa HDZ-u i SDP-u. Najvažnija stvar kod cilja jest da ga imate. Mi ga imamo i mi ćemo ga ostvariti”, poručio je Prgomet.

You may also like

0 comments