Home Hrvatska Dr. Strenji Linić završio mandat predsjednice Skupštine HLK-a

Dr. Strenji Linić završio mandat predsjednice Skupštine HLK-a

by Petar Varat

Novoizabranoj saborskoj zastupnici MOST-a dr. Ines Strenja Linić danom konstituiranja Hrvatskog sabora prestao je mandat predsjednice Skupštine Hrvatske liječničke komore (HLK), a predsjednik Komore dr. Trpimir Goluža istaknuo je da je Strenja Linić “jedna od najzaslužnijih za pozitivne promjene koje se upravo događaju u HLK-u, priopćeno je u četvrtak iz HLK-a.

Mandat predsjednika Skupštine HLK-a, prema Pravilniku o izboru tijela Komore, prestaje danom imenovanja na neku od dužnosti tijela javne i državne vlasti, što je propisano Zakonom o sprječavanju sukoba interesa.

U pismu kojim obavještava HLK da je postala zastupnica u Hrvatskom saboru, dr. Strenja Linić osvrnula se na dosadašnju suradnju u Komori, istaknuvši da se želi “zahvaliti vodstvu i svim kolegicama i kolegama iz svih tijela Komore na uspješnoj suradnji”. Zaželjela im je i “puno uspjeha u ostvarivanju ciljeva za boljitak liječničke profesije”.

Izbor novog predsjednika Skupštine Komore bit će na dnevnom redu prve sljedeće sjednice Skupštine, koju će sazvati zamjenik predsjednice Skupštine HLK-a dr. Zvonimir Lovrić.

Predsjednik HLK-a dr. Trpimir Goluža ocijenio je da je dr. Strenja Linić jedna od najzaslužnijih za pozitivne promjene koje se događaju u Komori.

 „Dr. Ines Strenja Linić jedna je od najzaslužnijih za pozitivne promjene koje se upravo događaju u HLK-u. Svojim je predanim radom i trudom pridonijela ne samo kvalitetnom radu Skupštine Hrvatske liječničke komore, već i preustroju i reorganizaciji Komore. Kao predsjednik HLK-a, u svoje osobno ime, kao i u ime 21.000 članova HLK-a, dr. Strenja Linić želim puno uspjeha u predstojećem radu na dužnosti zastupnice u Hrvatskom Saboru“, naveo je dr. Goluža. (hina)

Related Posts