Dom naroda parlamenta BIH osudio napad na Vučića

Dom naroda parlamenta Bosne i Hercegovine u srijedu je posebnom izjavom osudio napad na predsjednika vlade Srbije Aleksandra Vučića u Srebrenici 11. srpnja zatraživši istodobno od svih tijela vlasti u BiH provedbu brze istrage i kažnjavanje počinitelja.

Na prijedlog zastupnika iz stranaka sa srpskim predznakom Dom naroda parlamenta BiH usvojio je zaključke u kojima stoji kako se “najoštrije osuđuje” napad na Vučića a srbijanskom premijeru je u ime parlamenta istodobno upućena isprika te izražena nada kako to neće izazvati štetne posljedice u odnosima dvije države. “Dom naroda traži od svih nadležnih tijela u BiH da hitno otkriju počinitelje napada i utvrde odgovornost svih osoba sukladno ovlastima”, jedan je od zaključaka Doma naroda.

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić koji je sudjelovao na sjednici održanoj u Sarajevu istaknuo je kako su zaključci Doma naroda sukladni stajalištima što ih je prije dva dana usvojila i izvršna vlast. “Ministarstvo sigurnosti BiH zaduženo je da hitno i u suradnji i koordinaciji sa svim nadležnim sigurnosnim policijskim agencijama i Ravnateljstvom za koordinaciju policijskih tijela pripremi i Vijeću ministara BiH dostavi detaljnu informaciju o ovim događajima sa prijedlogom mjera”, podsjetio je Zvizdić.

Kazao je kako Vijeće ministara također inzistira na otkrivanju krivaca i njihovom sankcioniranju dodajući kako će parlament također biti informiran o svim rezultatima do kojih se dođe tijekom istrage i analize zbivanja u Srebrenici.

You may also like