Dokapitalizirana Zagrebačka burza

Istekom roka za uplatu upisanih dionica, u srijedu u podne završen je proces dokapitalizacije Zagrebačke burze, tijekom kojeg je prikupljeno 14,9 milijuna kuna novog kapitala, objavila je Burza.

Planom dokapitalizacije bilo je predviđeno prikupljanje maksimalno 15 milijuna kuna izdavanjem novih dionica. U prvome krugu dokapitalizacije sudjelovalo je 28,5 posto postojećih dioničara, koji su upisali 4,27 milijuna kuna novoga kapitala. U drugome krugu sudjelovali su kvalificirani ulagatelji, koji su upisali 10,63 milijuna kuna novoga kapitala, što ukupno čini 14,9 milijuna kuna.

Ujedno, u srijedu je održana i konstituirajuća sjednica Nadzornog odbora Zagrebačke burze. U radu novog Nadzornog odbora sudjelovat će isti članovi kao i u prethodnom sazivu, uz iznimku Patricije Bakšaj, Direktorice Odjela pravnih poslova i usklađenja Zagrebačke burze, koju će kao predstavnik radnika zamijeniti Iva Galić, direktorica Odjela tržišta Zagrebačke burze. Za predsjednika Nadzornog odbora izabran je Dubravko Štimac, predsjednik Uprave PBZ Croatia osiguranja.

Nadzorni odbor na svojoj je konstituirajućoj sjednici potvrdio uspješnost dokapitalizacije, uz uvjet ispunjenja jedine preostale stavke potrebne za akviziciju Ljubljanske burze, a riječ je o odobrenju slovenskog regulatora tržišta kapitala – Agencije za trg vrednostnih papirjev, nakon čega će se pristupiti završnim aktivnostima vezanima uz tu akviziciju, zaključuje se u priopćenju Zagrebačke burze.

You may also like