Home Bosna i Hercegovina Dodik tvrdi da je zakonito kupio vilu

Dodik tvrdi da je zakonito kupio vilu

by Agencije

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ustvrdio je u utorak kako je na potpuno zakonit i regularan način dobio kredit za kupnju vile u Beogradu, vrijedne 750 tisuća eura, zbog čega je pod istragom privatna “Pavlović International banka” koja je tu transakciju odobrila.

“Netko je očevidnoTužiteljstvo BiH doveo u zabludu ili se radi o nekoj odmazdi”, kazao je Dodik na konferenciji za novinstvo koju je održao u svom uredu u Banjoj Luci. Po nalogu Tužiteljstva BiH prošlog je tjedna uhićen Slobodan Pavlović, vlasnik banke koja je odobrila kredit, kao i još troje njenih bivših i sadašnjih namještenika. Svima je određen jednomjesečni pritvor, a tereti ih se za financijski kriminal. Potvrđeno je kako je dijelom ustrage i dodjela kredita Dodiku.

Istraga je otvorena na temelju kaznene prijave Srpske demokratske strankle (SDS), koja je u oporbi u RS-u, ali je dio vladajuće koalicije na državnoj razini. Iz SDS-a tvrde kako je Dodik vilu na Dedinju gotovim novcem kupio 2007. godine, a da mu je “Pavlović banka” godinu dana kasnije odobrila fiktivni kredit koji je poslužio kao pokriće za cijelu transakciju pri čemu rate kredita plaćaju druge osobe, a ne Dodik. “Ugovor o kreditu sam potpisao s ‘Pavlović bankom’ 14. svibnja 2007. godine”, kazao je Dodik u utorak ustvrdivši kako to dokazuju papiri koje je pokazivao.

Potužio se pritom na velike troškove koje zbog toga ima, jer je vilu izdao za mjesečnu najamninu od 4700 eura, a cjelokupni iznos, kako tvrdi, ide na otplatu redovitih rata. Uz to, Dodik se žali kako godišnje samo na ime kamata banci mora platiti po 25 tisuća eura. Kazao je i kako je spreman dati svoj iskaz pred državnim tužiteljima, no samo u Banjoj Luci, jer se u Sarajevu “ne osjeća sigurno”. “Sarajevo je za mene nesigurna zona i tamo neću ići. Pozivam sve ljude da zaobiđu Sarajevo u što širem luku”, kazao je Dodik.

Related Posts