Dobro je da su izbori u ustvanom roku i da se njima ne odugovlači

Drago Prgomet, koji na predstojeće parlamentarne izbore izlazi zajedno s MOST-om Bože Petrova, rekao je u ponedjeljak da im datum parlamentarnih izbora 8. studenog odgovara, ali i kako je dobro da se sa izborima ne odugovlači. „Dobro je da se sa izborima ne odugovlači jer Hrvatska nema vremena za bacanje i treba promjene. MOST te promjene nudi i mi smo spremni za izbore“, rekao je Prgomet u izjavi za Hinu.

Predsjednica ORaH-a Mirela Holy izjavila je u ponedjeljak da im je drago da je predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović odlučila da parlamentarni izbori budu 8. studenoga kako su joj, rekla je, i sugerirali zato što smatraju da bi bilo štetno za društvo da se izbori približe datumu Dana sjećanja na žrtvu Vukovara. “Nama je drago da je predsjednica odlučila termin izbora staviti 8. studenog. To je bilo ono što smo joj mi i sugerirali zato što smatramo da bi bilo jako štetno za društvo da se izbori približe datumu Vukovara jer bi to sigurno dovelo do pojačane bipolarizacije političkog spektra i bavljenja temama koje uopće nisu od društvenog interesa”, rekla je Holy Hini, komentirajući odluku predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović da se parlamentarni izbori održe 8. studenoga . Istaknula je kako u ORaH-u smatraju da je dobro da kampanja traje što kraće, jer će se tako, kako je rekla, “dati kraće vrijeme cirkusiranju vodećih političara iz velikih stranaka”.

Predsjednik IDS-a Boris Miletić, komentirajući u ponedjeljak odluku predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović o raspisivanju parlamentarnih izbora za nedjelju, 8. studenoga, izjavio je kako je toj stranci bitno da je datum u okviru ustavnih rokova. „IDS je spreman i za izbore i za kampanju, a pogotovo za prezentaciju svojeg programa koji se temelji na decentralizaciji kao najučinkovitijemu modelu gospodarskog razvoja. Uglavnom, što prije to bolje, jer svaki izbori usporavaju normalno funkcioniranje zemlje, a tema i problema je toliko da ih treba brzo i učinkovito rješavati“, rekao je u izjavi za Hinu predsjednik IDS-a Boris Miletić.

Saborski zastupnik i glasnogovornik HNS-a Igora Kolmana rekao je u ponedjeljak da su HNS i koalicija spremni za izbore te je ocijenio da je Vlada odradila odličan posao. “HNS je spreman za izbore, naša koalicija je spremna za izbore, Vlada je odradila odličan posao, to se vidi, Hrvatska raste i mi jedva čekamo da nastavimo taj dobar posao na dobrobit svih u Republici Hrvatskoj”, rekao je Kolman.

 

You may also like