Do završetka postupka Sekulić je i dalje zaposlenik INA-e

Nakon što je predsjednik sindikata Nova solidarnost Predrag Sekulić na konferenciji za novinare izjavio da je dobio otkaz u INA-i i najavio tužbu te kaznene prijave protiv nekih pojedinaca, ta je naftna kompanija ustvrdila da Sekulić nije dobio otkaz već otkazivanje ugovora o radu slijedi zakonsku proceduru koja podrazumijeva pokretanje procesa nadomjesne sudske odluke, što znači da je on, dok proces ne završi, još uvijek zaposlenik INA-e.
Ina je u priopćenju navela da je pokretanje procedure otkaza bilo nužno kako bi se zaštitio integritet kompanije i svih njenih zaposlenika i dionika.

“S obzirom na status zaštićenog sindikalnog povjerenika, g. Sekulić nije dobio otkaz već otkazivanje ugovora o radu slijedi zakonsku proceduru koja podrazumijeva pokretanje procesa nadomjesne sudske odluke. Dok proces ne završi, g. Sekulić je zaposlenik Ine, sa svim pravima i obvezama”, ističu u priopćenju iz INA-e.

Prekršio je niz zakona, internih akata i etička načela INA Grupe

Tvrde da je Sekulić prekršio je niz zakona, internih akata i etička načela INA Grupe zbog čega su mu i izdana pisana upozorenja te je pokrenuta gore navedena zakonska procedura.

“Međutim, g. Sekulić ponaša se kao da se na njega pravila ne odnose – prekršio je niz zakona, internih akata i etička načela INA Grupe zbog čega su mu i izdana pisana upozorenja te je pokrenuta gore navedena zakonska procedura. Neovlašteno je ulazio u poslovni prostor te je prekršio propise o sigurnosti i zaštiti na radu i propise o zaštiti od požara (pušio je, urinirao i koristio mobitel tamo gdje to nije dozvoljeno)”, navode.

Iznosi netočne tvrdnje o poslovanju kompanije, obmanjuje javnost

Ističu da Sekulić iznosi netočne tvrdnje o poslovanju kompanije te podatke koji spadaju u domenu poslovne tajne i dovodi u pitanje vjerodostojnost Ininih financijskih izvještaja te “na taj način obmanjuje javnost i svoje kolege”. “Kao što smo u nekoliko navrata navodili u financijskim izvještajima Rafinerija nafte Sisak je neprofitabilna”.

“Pokretanje procedure otkaza Sekuliću nužno je kako bi se zaštitio integritet kompanije i svih njenih zaposlenika i dionika”, zaključuje INA u priopćenju.

Predsjednik sindikata Nova solidarnost i glasnogovornik Stožera za obranu Rafinerije nafte Sisak Predrag Sekulić ustvrdioje u ponedjeljak da je dobio otkaz te najavio nastavak borbe za opstojnost rafinerije, tužbu protiv Ine, te kaznene prijave protiv nekih pojedinaca.

Izjavio je kako ne želi biti žrtva, ali mora reći da na sindikat Nova solidarnost, koji se isključivo bori za prava radnika i opstojnost rafinerije, kao i na njega osobno, poslodavac već niz godina vrši pritisak.

“I dalje ću govoriti o istini i neće me ušutkati. Nisu me uplašiti ni opomenama i prijetnjama otkazom, ni kada sam pozvan na obavijesni razgovor kod Inine ‘parapolicije’, ni kada sam kazneno prijavljen, ni kada su tražili od policije da me sasluša, ni kada sam neovlašteno sniman, ni kada su mi preko ‘nekih važnih ljudi’ slali poruke, ni kada sam jedini kao glavni nadzornih procesa izostavljen od specijalizacije, ni kada mi je unatoč dobrih ocjena oduzet bonus, ni kada me gospodin Aldott pozvao na ‘prijateljsku’ kavu. Sada borbu nastavljam i pravnim metodama kako bi dokazao svoju iskrenost i obranio svoju čast i obraz”, rekao je Sekulić.

You may also like

0 comments