Home Geopolitika Do kraja godine Alep će biti očišćen od terorista

Do kraja godine Alep će biti očišćen od terorista

by Agencije

Do kraja mjeseca Alep će biti potpuno očišćen od terorista, ako ne bude još nekog “primirja”, humanitarne pauze ili nečeg sličnog, smatra direktor Centra za proučavanje Bliskog istoka i Srednje Azije Semjon Bagdasarov.

“Zapad će upotrijebiti medije za blaćenje Rusije, a također će koristiti i međunarodne organizacije pod svojom kontrolom da dovede u pitanje našu pomoć”, izjavio je Bagdasarov za portal Vzgljad.

On je podsjetio da je Međunarodni odbor Crvenog križa “u suštini izjednačio zločin protiv naše bolnice i navodna kršenja protiv bolnica u istočnom Alepu”. “Tamo gdje imaju poluge oni će ih koristiti kako bi prikazali da smo mi negativci”, istaknuo je stručnjak.

Rusija je bila nezadovoljna rezolucijom i zbog toga što “nas stavlja u isti koš s teroristima, smatraju da je ono što mi radimo jednako onome što čine terorističke skupine”. Ovaj put ne samo da nas optužuju, nego nas i prisiljavaju da prekinemo borbena djelovanja.

Stručnjak je podsjetio na to da je Rusija već pristala na ustupke i tijekom 28 dana nije upotrijebila avijacijsko-raketne mogućnosti. A sada, kada je pod kontrolom oporbe ostala samo četvrtina onoga što su donedavno kontrolirali, kada su potpuno prekinute prometnice, kada su teroristi opkoljeni i zalihe su im na izmaku, “ispostavlja se da mi sve to trebamo prekinuti, što je i s vojne točke gledišta potpuna besmislica, a kamoli s političke”, izjavio je stručnjak.

On također smatra da Zapad s vojne točke gledišta nema nikakvu mogućnost spriječiti zauzimanje Alepa. “Jedino kada bi došlo do izravne intervencije turske vojske, koja se već nalazi na teritoriju Sirije, prema Damasku i Alepu, ali nadam se da se oni na to neće odlučiti. Ako ne bude još nekog ‘primirja’, humanitarnih pauza i nečeg sličnog, do kraja mjeseca Alep će biti potpuno očišćen od terorista”, uvjeren je stručnjak.

Related Posts