Dizanje cijena alkohola i cigareta je prevencija

Ministar zdravstva Milan Kujundžić komentirao je protivljenje koalicijskih partnera dizanju doprinosa za zdravstveno osiguranje s 15 na 16,5 posto, kako je predviđeno zadnjim nacrtom porezne reforme
Ministar je objasnio da “zdravstvo košta i da se taj novac mora negdje stvoriti”. Toga je, kaže, svjesna i pozicija i opozicija, a različita mišljenja stvar su demokracije.

Vezano uz moguće povećanje trošarina na alkohol i cigarete, za koje se zauzima Ministarstvo zdravstva, ponovio je da je podizanje cijena jedna od najučinkovitijih preventivnih mjera kako djeca ne bi ulazila u svijet pušenja i alkohola.

“To su već napravile brojne razvijene zemlje. Ja u tom smislu otvaram dijalog s nacijom. Ako Hrvati žele da njihova djeca sutra što manje puše, da što manje obolijevaju od ciroza jetre i demencija, onda će vjerujem nacija to podržati. Ako ne, onda preuzmimo svi odgovornost zajedno da smo odgovorni za to što smo svoju djecu pustili u te mutne vode koje uvijek završavaju loše”, poručio je Kujundžić.

You may also like

0 comments