Divjak: Reformski procesi u četiri segmenta znanosti i obrazovanja

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak rekla je u četvrtak ispred Banskih dvora da se reformski procesi u resoru znanosti i obrazovanja provode u četiri segmenta, ocijenivši to krupnim iskoracima.

“Mi imamo reforme u svakom od područja u kojima radimo. Nastavljamo kurikularnu reformu s eksperimentalnom fazom u 72 škole. To se punom parom radi i sada su u tijeku široke edukacije učitelja”, rekla je Divjak odgovarajući na pitanje novinara što se od reformi može očekivati u njezinu resoru.

U strukovnom se obrazovanju, podsjetila je, ide s pilot projektom dualnoga obrazovanja, uz angažiranje milijarde kuna za dvadesetak centara kompetentnosti u cijeloj Hrvatskoj.

“U visokom obrazovanju radimo više na relevantnosti primjenom Hrvatskog kvalifikacijskog okvira te novim programskim ugovorima za Sveučilišta, a u znanosti na programima koji potiču izvrsnost u znanosti”, istaknula je.

“Dakle, u četiri segmenta imamo reformske procese i to su krupni iskoraci. To nisu male stvari”, zaključila je ministrica Divjak.

You may also like