Direktor Gradske plinare podnio ostavku

Putem e maila

Miroslav Živko, direktor Gradske plinare Zagreb, podnio je ostavku te se zahvalio zaposlenicima te gradske tvrtke. Živko je obavijestio zaposlene i članove Nadzornog odbora putem maila. U mailu nisu navedeni razlozi ostavke, doznaje Index.

Podsjetimo, Zagrebački holding nije poštovao proceduru vezano za kredit od 240 milijuna eura, što bi tri gradske tvrtke, koje su sudužnici tom kreditu – Gradsku plinaru Zagreb, Gradsku plinaru Zagreb – Opskrbu i Vodoopskrbu i odvodnju d.o.o. – moglo gurnuti u posebno nepovoljnu financijsku situaciju.

Isto tako, Zagrebački holding, u vrijeme dok su o kreditu raspravljali na Skupštini grada Zagreba, nije imao dozvolu, potporu i suglasnost Gradske plinare Zagreb za sudužništvo u kreditu. Naime, kako tvrdi član Nadzornog odbora Vlatko Kottnig, Nadzorni odbor uopće nije donio odluku o sudužništvu te tvrtke na kredit Zagrebačkog holdinga. Nisu ni mogli nakon što je direktor te tvrtke odbio potpisati odluku o sudužništvu.

“Nadzorni odbor nikad nije dao suglasnost na kredit jer direktor društva nije potpisao tu odluku. Skinuli smo tu točku dnevnog reda jer nismo imali o čemu raspravljati”, rekao je Kottnig u razgovoru za Index.

HERA naložila Plinari Zagreb da hitno uključi nove kupce
Nadalje, više od deset tisuća kućanstava i dalje je na čekanju kod zagrebačke Gradske plinare – Opskrba (GPZO) sa zahtjevom da postanu njezini kupci plina.

“Ne možemo sve pristigle zahtjeve tako brzo obraditi. U završnim smo razgovorima s vladom da se ova situacija razriješi”, poručili su iz GPZO-a, čija je uprava ljetos upozorila da neće moći primiti kućanstva koja će zbog očekivanog rasta cijena u komercijalnoj zatražiti prijelaz u javnu uslugu.

Očekivani trošak primanja novih kupaca uprava GPZO-a, predvođena Jeronimom Tomasom, procijenila je ljetos na 100 milijuna eura.

You may also like