DIP: Kamere nisu smjele biti tako blizu Predsjednice

Član Državnog izbornog povjerenstva (DIP) Slaven Hojski potvrdio je u nedjelju poslijepodne da je Povjerenstvo imalo upite nekoliko građana i udruga zbog snimke N1 televizije, na kojoj predsjednica države Kolinda Grabar Kitarović, navodno, na biračkom mjestu mobitelom snima svoj glasački listić.

“Imali smo upite građana i udruga”, potvrdio je Hojski Hrvatskom radiju. DIP je u subotu, podsjeća, rekao da nema zakonske zapreke za to, ali je apelirao na građane da ne fotografiraju i ne snimaju glasačke listiće da se ne narušava izborni proces na tom biračkom mjestu. “To je bila uputa svim biračima, pa ne bih posebno komentirao gospođu Predsjednicu”, izjavio je Hojski.

Upitan je li postupkom spomenute televizije narušeno predsjedničino pravo, te tko bi trebao reagirati, Hojski kaže da bi predsjednica Republike sama mogla reagirati, ali da to nije učinila ni ona, ni itko drugi. “Mislim da je trebalo bolje reagirati na samom biračkom mjestu, ne dopustiti da kamere dođu tako blizu svim čelnicima političkih stranaka, ne samo Predsjednici (…), ali sad je sve gotovo. Nitko se od njih nije žalio DIP-u, a ono samo neće poduzimati nikakve radnje”, zaključio je Hojski.

You may also like

0 comments