Dilber: Medved je ozbiljan kandidat

Premijer Tihomir Orešković danas bi trebalo dobiti ime novog HDZ-ova kandidata za ministra branitelja. Nakon što se Milijan Brkić povukao iz utrke, sve se više spominje Tomislav Medved, umirovljeni general HV-a, pripadnik Tigrova i predsjednik Udruge ratnih veterana. Već je razgovarao s HDZ-om no, dok ga se i službeno ne predloži premijeru, nije želio davati izjave.

Željko Dilber je kazao u emisiji Hrvatskog radija ‘U mreži Prvog‘ kako je Tomislav Medved ozbiljan kandidat HDZ-a za ministra, ali to nije konačno. Vjeruje da će se točno ime kandidata znati do kraja dana, što je dogovoreno i s Mostom. Po njegovom sudu najbolji ministar bi bio Milijan Brkić. ‘Brkić je preponosan čovjek da bi i dalje čekao poziv premijera Oreškovića’, kazao je Dilber koji smatra da HDZ nije trebao popustiti u vezi s njegovom kandidaturom.

Vesna Nađ je kazala kako Ministarstvo branitelja funkcionira tehnički, a kako nije donesen proračun – projekti stoje. Rečeno je da proračun mora biti na razini izvršenja od prošle godine, kazala je te dodala je iskazan minus od 51 milijun kuna, što bi mogao biti problem krajem godine, ukoliko se ne uštedi na drugim stavkama. Međutim, poručila je – branitelji ne mogu biti oštećeni – trajna prava su im zagarantirana, a 94% proračuna je određeno. Smatra da je funkcija ministra branitelja ‘vrlo nezahvalno mjesto’. Nije željela licitirati s imenima, ali smatra da ima dobrih kandidata. O Tomislavu Medvedu ima pozitivno mišljenje.

You may also like